Намериха трупове на диви свине край Върбица
07.10.2019
Нов случай на АЧС вТърговище
07.10.2019

ДАИ отне разрешителното на два пункта за технически прегледи в Шумен

Снимка: shumenonline.bg

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ отне разрешителното на два пункта за годишни технически прегледи на пътни превозни средства в шуменския квартал „Дивдядово“ – „Петров Автосервиз“ ООД и „Перфект АУТО“ ООД. Това съобщиха за shumenonline.bg от Пресцентъра на Министерството на транспорта.

След инспекцията са констатирани редица нарушения – манипулиране на данните от извършената проверка на вредните емисии от двигателя на МПС; некоректно въведени данни за собственика на автомобила;  пропуски при издаването на знака за периодичен преглед и липсващи стикери, за които Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ не е била уведомена в нужния срок. При изненадващите проверки е установено и че техническият специалист не следи за качеството на провеждания преглед.

За констатираните нарушения са съставени 4 акта на обща стойност от 5 000 лв., допълват още от Агенцията.

За периода на извършената проверка, от началото на годината досега, 3 от проверените пунктове са преустановили дейност доброволно като са върнали издадените им разрешителни – два от тях в Шумен и един в село Хитрино.

От общо 28 регистрирани пункта на територията на област Шумен служителите на Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Шумен са проверили 21 пункта.

От началото на 2019 г. до момента служители от областните отдели на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ са извършили 928 проверки на пунктове за технически прегледи в цялата страна. За констатирани нарушения са съставени 184 акта.

 shumenonline.bg

1 Comment

  1. Десислава каза:

    Информацията не е вярна и ще си понесете последствията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено