В Търговище: Оставиха в ареста Младен, убил заедно с баща си, свой съселянин
08.10.2019
5 каруци и незаконна дървесина конфискуваха горските в Нови пазар
08.10.2019

ВиК Шумен отнесе санкция, екоинспекцията „попари“ и две частни фирми

Снимка: shumenonline.bg

За изминалия месец директорът на РИОСВ – Шумен е издал три наказателни постановления. Санкционирано е дружество „Мебел стил” ООД, за това, че е предало отпадъци на лице, което не притежава разрешителен документ за дейността си. Наложената санкция от 7 000 лв. е по Закона за управление на отпадъците. Санкция от 1 000 лв. и наложена на „Хаддад Милк” ЕООД за административни нарушения във връзка със заустване на отпадъчни води във воден обект по Закона за водите. С 1  000 лв. е санкционирано и шуменското дружество „ВиК“ за това, че е допуснало заустване на отпадъчни води в повърхностен воден обект в нарушение с издаденото разрешително. Това съобщават от РИСОВ Шумен.

През септември експертите от РИОСВ – Шумен са извършили 94 проверки на 89 обекта. От тях 63 са планови, 31 – извънредни. През отчетения период са съставени 6 акта за установени административни нарушения (АУАН). В рамките на осъществения контрол са издадени 44 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия.

За периода са събрани средства в размер на общо 15 475, 34 лв. Сумите по наложени глоби и санкции възлизат на 15 475, 34 лв. От текущи месечни санкции по чл. 69 от ЗООС са събрани 3 155, 94 лв.

През отчетния  период са извършени 8 проверки по сигнали от постъпили общо 9 сигнала и жалби от граждани. Те са за замърсяване с отпадъци – 6 броя и за замърсяване на атмосферния въздух – 3 броя.

shumenonline.bg

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено