В Търговище: Започва противогрипна кампания, поставят ваксини
09.10.2019
Мирис на газ и пламнали отпадъци, в бившия химически завод, вдигнаха на крак шуменските огнеборци
09.10.2019

Автоджамбазин отнесе глоба 1 000 лв., закарал на ремонт „нов внос“ без табели

Снимка: shumenonline.bg

С глоба в размер на 1 000 лв. Шуменският районен съд наказа собственик на автокъща, закарал на ремонт Мерцедес без регистрационни табели. Това съобщиха за shumenonline.bg от съда.

В сутрешните часове на 28 август т. г. 47-годишният Д. А. С. – управител на автокъща „Ауто Д. 2007″ откарал един от автомобилите, изложени за продажба в автокъщата –  „Мерцедес С220“ за извършване на ремонтни дейности /подмяна на стъкло/. По-късно през деня пък се върнал да го прибере обратно, въпреки че Мерцедесът не бил регистриран по надлежния ред и не притежавал регистрационни табели. За лош късмет, докато прибирал стоката по стария път Варна-Шумен, автоджамбазинът бил забелязан от служители на Районно управление Шумен. За извършеното от него нарушение му полицаите му съставили акт за установяване на административно нарушение и образували наказателно производство, става ясно от материалите по делото.

По предложение на Шуменската районна прокуратура управителят на автокъщата е освободен от наказателна отговорност, а за извършеното наказание съдът му наложил административно наказание „глоба“ от 1 000 лв.

С оглед определяне размера на предвидените наказания, съдът отчел, че 47-годишният мъж не представлява  обществена опасност, признава се за виновен, съжалява за извършеното, издържа малолетно дете и не е осъждан, което следва да бъде отчетено като смекчаващи отговорността обстоятелства.

Решението подлежи на обжалване и протест пред Шуменския окръжен съд.

shumenonline.bg

2 Comments

  1. РРР каза:

    Алоо, драскачи, не че го защитавам, но за това „Автоджамбазин“ човека спокойно може да ви осъди за клевета! Проверете какво означава думата, преди да пишете неверни неща!

  2. тълковен речник каза:

    Много пък обидчиви станАхте джамбазите! Преди се е използвала думата в смисъл търговец на добитък и най-вече коне. Сега се придвижваме с автомобили, а не с коне, так че е напълно резонно да Ви нарекат джамбази.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено