Първи фолклорен фестивал „Драгоево пее и танцува“
09.10.2019
Временен режим на движение по ул. „Цвята Кънчева“
09.10.2019

Доброволци с награда от френското Посолство

Снимка: Open Space

Доброволците от град Велики Преслав „А изчистих това“ , които в продължение на година организираха редица мащабни кампании по почистване, ремонтни дейности и даряване на книги в града си, бяха удостоени с награда „Екообщина“ от Посолството на Република Франция в България.

Високата оценка и подкрепа е за проекта им за ремонтни дейности на площадката до стадион „Градски“ в старопрестолната столица.

„Нашата организация работи с доброволците от около година. По време на акцията им на стадиона се появи идеята да търсим финансиране, за да възстановим двете площадки до стадиона. Фондация OPEN SPACE кандидатства като партньор на групата „Аз изчистих това“ в програма „Екообщина“ на френското Посолство и спечелихме финансиране на първия етап на ремонта“. Това каза за shumenonline.bg един от основателите на фондацията Пепа Пенева.

Със средствата е извършен ремонт на една от площадките, която известно време ще се ползва за футболно игрище, след реконструкцията и на втората площадка ще бъде изграден тенис корт.

Програмата на френското Посолство е от 2016 г. като до този момент са кандидатствали основно общини с по-големи проекти, като от миналата година е отворена и за неправителствения сектор.

shumenonline.bg

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено