Шуменски джип се блъсна в катастрофирали коли край Омуртаг
09.10.2019
При акция на Ястребино: „Уловиха“ бракониер със 185 кг. риба и 28 мрежи
09.10.2019

Мъртво пиян и без книжка изтрезнява в търговищкия арест, пипнаха още двама в Поповско и Омурташко

Снимка: shumenonline.bg

При извършена на 8 октомври около 20.21 ч. полицейска проверка на път II-74/Преслав-Tърговище-Дралфа/ – на разклона за село Руец, община Търговище, е установено, че неправоспособен 46-годишен водач от село Овчарово, община Търговище, управлява собствения си лек автомобил „Опел Астра“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,71 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Започнато е бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

При извършена на същия ден в град Попово полицейска проверка е установено, че неправоспособен 49-годишен водач от село Садина, община Попово, управлява по ул. „България“ лек автомобил „Волво В 40“ с варненска регистрация – собственост на мъж от гр. Варна,  в срока на наложеното му административно наказание „лишаване от право да управлява МПС“.

Образувано е бързо полицейско производство по чл. 343в от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово.

При извършена на 8 октомври около 11.00 ч. полицейска проверка в село Горно Новково, община Омуртаг, е установено, че 38-годишен правоспособен водач от същото село управлява мотопед „Сум Мио“ с неустановена собственост, който не е регистриран по надлежния ред.

Образувано е бързо полицейско производство по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс, по описа на РУ-Омуртаг.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено