Русенец не спря на стоп, прати шуменец в болница
18.10.2019
Шофьор загина на място, друг е в болница след тежка катастрофа с камион край Попово
18.10.2019

Кандидат за кмет на Шумен се уреди с жалба, плашил с уволнение диригента на духовия оркестър

Снимки: shumenonline.bg

Жалба срещу кандидат за кмет на Шумен внесе, днес по обяд, в Районна прокуратура Шумен и Общинска избирателна комисия, диригентът на Духов Оркестър „Михаил Биков“ Христо Атанасов. До жалбата се стигна след като претендентът за кметския стол се заканил да уволни Атанасов и председателя на читалище „Стилиян Чнлингиров“ Севдалина Кънчева, към което оркестърът бил на щат.

„Във видимо афектирано състояние вчера сутринта господина кандидат дойде в читалището и на висок тон поиска петима от оркестрантите да се включат в предизборните му концерти, срещу сумата от 10 лв. на музикант. Обяснихме му, че не можем да удовлетворим желанието му, тъй кат оркестърът поема ангажименти в пълния си състав и по съответния ред. Последва заплаха, че ще бъдем уволнени, когато стане кмет“, разказа пред shumenonline.bg диригентът на оркестъра Христо Атанасов.

С вътрешна заповед на читалищния председател е забранено изнасянето на музикални инструменти, които са собственост на Общината и читалището, разяснил му диригентът.

„Аз съм купил тези инструменти и те са за гражданите, и затова, не може да откажете да ги дадете“, отвърнал безцеремонно кандидатът и заявил, че законът го защитавал.

„Такова скандално поведение, превишаващо правомощията на г-н……  е крайно недопустимо! Нарушава добрия тон, всява смут, уронва моето име и професионализъм пред оркестрантите, като техен пряк ръководите, както и това на читалищния председател. Заплашителното отношение на този кандидат за кмет уронва престижа на читалището и оркестъра. Припомняме, че само Настоятелството на читалището и Общото събрание имат право пряко да оспорят наши решения, издадените наредби в читалището. Случилото се приемаме като тормоз на работното си място, нарушава качеството на нашата работа и създава впечатление за безнаказаност и диктатура“, се пише в жалбата.

Очаква се още днес ОИК Шумен да се произнесе по внесената жалба.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. I.Doneva каза:

    No comments!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено