Прокуратурата работи по сигнал за купуване на гласове в Ивански
03.11.2019
Изборни изпарения: Каспичананец се вряза в Тойота с 2,67% пред изборна секция, друг ще „гласува“ в шуменския ареста
03.11.2019

Сигнал за купуване на гласове в кв. Бялата пръст

Снимка: facebook

Сигнал за купуване на гласове в кв. Бялата пръст в Шумен подаде в Районната прокуратура председателят на предизборния щаб на кандидат за кмет на Общината.

В сигнала до компетентния орган се твърди, че Иван Станчев-Шекера, агитирал за определен кандидат за кмет. От ранни зори агитаторът обикалял по къщите в ромския квартал и извозвал избиратели до урните с личния си автомобил „Мерцедес“ Ес калса. Последно бил забелязан пред секция 52 – детска гладина „Пролетна дъга“ зад „Арена Шумен“.

За неколкократните курсове на Мерцедеса до детската градина, пред наш екип, потвърдиха и членовете на избирателните комисии. Заради големият брой сигнали за нередности, от началото на изборния ден, пред 52 секционна избирателна комсиия на пост вардеха полицейски екипи.

Същата дейност извършвал и друг автомобил – Порше Кайен, се твърди в сигнала.

И двмата от няколко дни агитирали и заплашвали хората от ромски произход, че, ако не гласуват за определен номер „бял ден няма да видят, а семйствата им разсипани“.

Подателят на сигнала твърди, че в района на кв. „Еверест“, роми се редяли в очакване да получат обещаната им парична сума за гласа си.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено