След сигнал: Иззеха пушка и контрабанден тютюн от имот в Гусла
05.11.2019
Бързо производство за шофьор, карал камион без застраховка
05.11.2019

Задържаха двама криминално проявени „майстори“, изнудвали смядовчанин

Снимки: shumenonline.bg

Двама жители на град Игнатиево са задържани в полицейския арест в Шумен след като принудили 39-годишен мъж от Смядово да поеме имуществено задължение.  Вчера, малко след 13:30 часа 39-годишеният се обадил по телефона на полицейски служител и съобщил, че двама го принуждават да се качи в лек автомобил, да отиде с тях до Шумен и да изтегли парична сума.

Предприети са незабавни действия за установяване на извършителите. На влизане в Шумен автомобилът с великотърновски номера бил засечен от униформените  да се движи с висока скорост. Последвали го в града и малко след това бил спрян за проверка.  Водачът и спътникът му на 21 и 42 години, криминално проявени  са задържани в полицейското управление в Шумен.

По данни на потърпевшия имали сключен договор за ремонт на покрив. Дължимата сума била предадена. Вчера обаче му съобщили, че дължи още пари, заплашили го с насилие, ако не предаде исканата парична сума. За извършено престъпление по чл. 213 А ал. 2 т.4 от НК е образувано досъдебно производство.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено