Новоизбраните кметове и общински съвтеници в Търговище полагат клетва в петък
06.11.2019
Блъснаха 9-годишно дете до пожарната
06.11.2019

Две върнати портмонета само за 10 минути – Белите лястовици са осмокласник и служителка в Окръжния съд

Снимки: Пресцентър ОДМВР Шумен

Две протмонета бяха намерени и възрнати в полицията в рамките на 10 минути днес, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР Шумен.

Осмокласник от ПГ по икономика в Шумен Иван Иванов намери и върна портмоне с лични документи, кредитна и дебитна карта с парична сума от над 300 лева, на 49-годишна жена. Малко след 14 часа днес момчето се движило с велосипеда си в кв. „Тракия“, отивало да направи малък ремонт на колелото.

До търговски обект младежът забелязал червено портмоне с пари и документи. Отишъл до дома си, за да съобщи на близките си, че отива в полицията да го предаде. В районното управление дошъл с колелото. Униформени служители се свързали веднага по телефона със собственичката на портмонето, която дошла, за да си го получи лично от Иван.

С прегръдка и треперещ от вълнение глас жената благодари за огромния жест на осмокласника.

„Разбрах, че съм си загубила портмонето почти веднага. Върнах се на мястото, но не го намерих. Много се надявах да го намери дете. Защото са честни и възпитани в добро“, сподели развълнувано пред полицията жената.

Иван бързал да го занесе в полицията, за да може собственичката да си го получи бързо и да не се притеснява, че е загубила пари и документи.

„Благодаря и на родителите ти, моето момче. Доброто се възнаграждава, повярвай ми“, каза с благодарност 49-годишната шуменка.

Портмоне с лична и дебитна карта и с малка парична сума е предадено в полицията от служител на Окръжен съд – Шумен. То било намерено в централната част на града. Собственичката му, 16-годишно момиче от село Гусла, така и не разбрала, че го е загубила. Благодари на дамата, която предала портмонето в полицейското управление чрез полицейските служители, които се свързали с нея по телефона.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено