Кметове и съветници се заклеха да работят за жителите на община Никола Козлево
06.11.2019
Бюрото по труда в Шумен с нов директор
06.11.2019

5 случая на вирусен хепатит в Шуменско само за една седмица

Снимка: Pixabay

Пет случая на вирусен хепатит в Шуменско са регистрирали здравните инспектори сапо за една седмица – два в Шумен и три във Върбица. Това става ясно от бюлетина на Регионална здравна инспекция Шумен.

Увеличение се наблюдава и при заболеите от варицела – 15 случая срещу 8  за предходната седмица. 11 от тях са в Шумен, 3  в село Климент и 1  в Дойранци.

Осем са случаите на ентероколити – 3 в Шумен, 2 във Велики Преслав и по 1 случай в  Нови пазар и селата Тодор Икономово и Тимарево. Шестима са заболели от ламблиоза – 2 от случаите са в Шумен и по 1 в селата Загориче, Тъкач, Златна нива и Марково.Случаите на ротавирусен гастроентерит са 2 – по 1 в Нови пазар и Върбица. Единични са случаите на заболели  от салмонелоза – в село Тодор Икономово, скарлатина – във Върбица и един ухапан от куче в Шумен.

През изминалата седмица здравните инспектори са регистрирали общо  68 случая на остри заразни заболявания срещу 57 случая за предходната седмица. От тях 29 са случаите на остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип срещу 45 за предходната седмица.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено