В Търговищко: Гасиха 4 пожара, причинени от небрежност
07.11.2019
Продължава ремонтът на новия дом за възрастни хора в Имренчево
07.11.2019

Спипаха пиян поповчанин, шофьор с отнета книжка и нередовен трактор в Омуртаг

Снимка: shumenonline.bg

При извършена на 7 ноември около 03,00 ч полицейска проверка на път II-51, км 52+423 в близост до газстанция край град Попово, е установено, че правоспособен 40-годишен водач от село Априлово, община Попово, управлява собствения си лек автомобил „Рено Трафик“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,28 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Започнато е бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово.

При извършена на 6 ноември  около 11,42 ч полицейска проверка в град Омуртаг е установено, че неправоспособен 22-годишен водач от  село Беломорци, община Омуртаг, управлява по ул. „Цар Освободител“ лек автомобил „Фолксваген Каравел“ с  търговищка регистрация – собственост на друг мъж от същото село. При извършената справка е установено, че същият управлява автомобила в срока на изтърпяване на наказанието „Лишаване от право да управлява МПС“, наложено му по административен ред със заповед за налагане на принудителна административна мярка от 20.04.2019 г.

Започнато е бързо полицейско производство по чл. 343в, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

При извършена на същия ден около 15,10 ч полицейска проверка на третокласен път между селата Величка в община Омуртаг и Менгишево в община Върбица е установено, че правоспособен 61-годишен водач от село Церовище, община Омуртаг, управлява двуколесен трактор „VIN 13436 212” с неустановена собственост, който не е регистриран по надлежния ред.

Започнато е бързо полицейско производство по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено