Областният управител на Търговище нежелан гост на първото заседание в Попово
08.11.2019
Нови два случая на чума по свинете в Попово и Опака
08.11.2019

Дарин Димитров положи клетва

Снимки: Община Търговище

Преизбраният за кмет на Търговище д-р Дарин Димитров, новите 33 общински съветници и 31 кметове на населените места в общината встъпиха в длъжност днес. Това се случи след полагането на клетва от тяхна страна на тържествено заседание на Общинския съвет в зала „Христо Самсаров“ на Община Търговище.
Заседанието бе открито от областния управител Митко Стайков и ръководено от най-възрастния общински съветник, д-р Никола Найденов, както e записано в Закона за местното самоуправление и местната администрация. Председателят на Общинската избирателна комисия Младен Балуков пък докладва решенията за избор на кметове и общински съветници от проведените избори.
Кметът д-р Димитров заяви, че както през последните четири години, така и занапред, ще продължи да се вслушва в мнението и препоръките на гражданите. Той се обърна и към новите общински съветници с призив всички да загърбят различията си в името на успешното бъдеще на Търговище. „Ние не се делим по пол, възраст, етнос, религия. Ние не сме сините и червените. Не сме левите, десните или центристите. Ние всички сме хората на Търговище! И трябва да работим заедно за Търговище. Нека действията ни бъдат на висотата на красивите думи и направени обещания. Изборите приключиха, резултатите са ясни, време е за работа“, заяви д-р Димитров.
Председателстващият заседанието д-р Найденов връчи символично на д-р Димитров ключа на града, след което се проведе и избор за нов председател на Общинския съвет. След тайно гласуване за такъв бе определена Емине Якубова от ДПС. Тя бе избрана с 19 гласа „за“, 3 гласа „против“ и 11 гласа „въздържал се“. До момента Якубова заемаше поста на зам.-кмет в Община Търговище.
В новия Общински съвет влизат 4 партии и коалиции. С 14 съветници е партия ДПС. ГЕРБ има 13 съветници. Местната коалиция „БСП за България“ (БСП за България и АБВ) е с 5 места, а местната коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ има 1 представител в местния парламент.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено