Оглед на бюлетините от две секции
08.11.2019
Предаването на гуми на Колодрума забранено, РИОСВ санкционира Общината
08.11.2019

Любомир Христов: За мен Шумен е кауза

„Ще продължа да бъда кмет на висчки шуменци и ще работя без да се променям. Ще продължа да развивам Шумен и да благоустроявам града ни. За мен Шумен е кауза“. Това каза днес пред журналисти новоизбраният кмет на Шумен Любомир Христов по време на връчването на удостоверението на ОИК Шумен, съгласно което е избраз за кмет. Той благодари на всички шуменци, които са го избрали и обеща да оправдае доверието им.

Връчването на удостоверението легитимира новия кмет, а с клетвата официално той ще встъпи в длъжност. Удостверението връчи председателят на Общинска избирателна комисия в Шумен адв. Василина Кънчева.

На въпрос на журналисти дали има пречка да встъпи в длъжност, след като опонентите му от БСП за България заявиха, че ще оспорят избора му за кмет, Христов отговори така: „Това е смешно, проверете законодателството по отношение на обжалването. Това са хвърлени приказки в пространството. Ще ви направя анализ за всяка една секция и ще видите какви са резултатите“.

Към настоящия момент в ОИК Шумен не е постъпвала жалба срещу решението за избор на кмет на Шумен, уточни адвокат Кънчева.

„Дори и д аима подадена жалба решението на ОИК не може да бъде спряно от изпълнение. Срокът за подаване на такава жалба е до 11 ноември“, поясни Кънчева.

Първото заседание на новия Общински съвет е насрочено за 11 ноември понеделник от 10.00 ч.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено