Предаването на гуми на Колодрума забранено, РИОСВ санкционира Общината
08.11.2019
Дарин Димитров положи клетва
08.11.2019

Областният управител на Търговище нежелан гост на първото заседание в Попово

Снимки: Община Попово

Новоизбраните общински съветници от ПП АБВ, БСП и Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“  изразиха  намерението си да не участват в първото заседание на Обинския съвет в присъствието на Областния управител на Търговище – Митко Стайков. Това стана днес по време на тържественото заседание на Общински съвте Попово.

Причината се оказа недопустимото му участие в изборния процес, изразяващо се в грубо нарушаване на нормите на поведение, заложени в Закона за държавния служител и във връзка с поведението му и отношението му към кандидата за кмет на община Попово и победител в изборите – д-р Людмил Веселинов, както и обидни лични нападки и квалификации.

След прочитане на Декларацията от новоизбрания общински съветник г-н Дончо Дончев от ПП АБВ, г-н Стайков напусна залата на Общинския съвет и заседанието започна по предвидения по закон дневен ред. То бе водено от най-възрастния общински съветник – Венетка Колева. Избраният за кмет на община Попово за осми пореден мандат – д-р Людмил Веселинов, 28-те общински съветници и кметовете на населените места в общината положиха клетва. След церемонията по встъпване в длъжност новоизбраните представители на местния парламент избраха своя председател. С едно единствено предложение и с пълно мнозинство това за трети пореден път е г-н Георги Георгиев.

Следващото заседание на Общински съвет – Попово е насрочено за 28 ноември.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено