Полицаи с Оскари
28.11.2019
Спират движението по част от улица „Петър Парчевич“ в Шумен
28.11.2019

МВР с нова услуга

Снимка: Пресцентър ОДМВР Шумен Снимката е илюстративна

От днес на страницата на ОДМВР- Шумен, раздел Административни услуги, подменю „Други“ ще се публикува информация за приетите заявления за издаване на български лични документи в областната дирекция. Това се прави с цел да се види натовареността на съответното районно управление.  Гражданите, които са жители на област Шумен, на които предстои смяна на документи могат да ги подадат на територията на всяко РУ. В районните управления на едно гише могат да се подават заявления за смяна на лична карта, паспорт и шофьорска книжка, но единственото условие е поръчката да бъда обикновена.

Улеснението е за всички жители на областта, на които предстои смяна на документи през 2020 година.

Ако на гражданина Х му предстои да смени лична карта  и шофьорска книжка трябва да подаде заявление за лична карта в сектор  „Български документи за самоличност“ в Шумен, а  за шофьорска книжка-  в Пътна полиция. В районните управления – Велики Преслав, Нови пазар и Каолиново заявлението за лична карта и шофьорска книжка се подава на едно гише.

Ограничение къде ще подаде заявление за смяна няма, единственото условие е да е жител в област Шумен. Така например жител на село Драгоево може да подаде заявление в РУ- Каолиново.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено