16 нови военнослужещи в гарнизон Шумен
28.11.2019
МВР с нова услуга
28.11.2019

Полицаи с Оскари

Снимки: shumenonline.bg

На впечатляваща церемония днес риболовни Оскари получиха полицаите Стефан Гочев – идеолог и създател на шуменския клон Централно-рибноопазващата организация, и неуморният и всеотдаен, първи доброволец в органзиацията, Боян Ганчев.

Снимки: shumenonline.bg

Наградите бяха връчени заради участието им в десетките акции по почисвтане на язовир „Тича“  и денонощната им борбата с бракониерството. Учредените годишни награди бяха връчени за първи път, от администраторите на Фейсбук групата „Клуб на тролингиста“ Румен Райчев и Георги Георгиев. Домакин на събитието бе Радио Шумен.

„Хванахте ме неподготвен. От 20 години съм полицай  и никога не съм си мислил, че ще стана жертва на конспирация“, пошегува се Стефан Гочев, който е полицай в ОДМВР Шумен.  Той благодари на висчки съмишленици, застанали зад идеята му, които от април до днес продължават да извършват проверки по язовир „Тича“.

„Повече от тях дори не са риболовци, но си закупили риболовни билети, за да станат доброволци на ИАРА“, допълни Гочев.

Голямата награда, в категория „перпетомобиле“ получи моторът на десетки акции и главен виновник за мероприятието полицай Боян Ганчев /РУ Велики Преслав/, за когото в shumenonline.bg неведнъж сме ви разказвали.

„Най-голямата награда за мен е признанието на високо технолигичните рибари, както ги наричам, те са част от нас и нашето дело. Не го правим за награда, а защото така го чувстваме, защото искаме да оставим нещо след нас“, каза Боян Ганчев.

Той посвети наградата си на служителите на ИАРА, които полагат доброволен, неуморен денонощен труд.

„Докато има я има човешката алчност ще има бракониери, ще има и такива като нас, които ще се борят. Това е борба на интелект – надлъваме се едни други“, сподели още Боян.

Двамата служители на реда са категорични, че най-голямото безобразие, на което са ставали свидетели, е нехайството на хората, затова и  борбата им с бракониерите и замърсителите ще продължи.

shumenonline.bg

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено