„Против“ и „въздържал се“ ще гласува Общината на Общото събрание на ВиК
28.11.2019
16 нови военнослужещи в гарнизон Шумен
28.11.2019

Ученици от СУ „Панайот Волов на зимен урок

Снимки: ПП "Шуменско плато"

Урок „Зима в гората“ проведоха горските педагози от Шумен с ученици от клуб „Зелени патрули“ към СУ „Панайот Волов“. Децата научиха какво се случва с дърветата в гората през зимата и как животните преживяват студените месеци. Второкласниците надградиха познанията си за навиците на дивите обитатели и влязоха в ролята на горски животни. Експертите от ПП „Шуменско плато“, СИДП и ДГС Шумен запознаха децата с основните дървесни видове на шуменското плато, значението им за пречистването на въздуха и за защитата от ерозия. Чрез стари снимки научиха, че шуменското плато е било без гори и настоящото залесяване е резутат от дългогодишния труд на леосовъдите.

В специална игра децата трябваше да разпознаят дърветата, които остават зелени през зимата – ела и бор. Малчуганите трябваше да открият разликите между двата вида и да ги разпознаят по клонките и шишарките.

Горските педагози поставиха задача на децата да изработят картичка на горска тематика, която да носи духа на зимата и предстоящите празници. Детските ръце сътвориха елхички, борчета, еленчета и коледни украси.
Уроците „ Зима в гората“ ще продължат да се провеждат в различни училища и през следващите седмици.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено