Ученици от СУ „Панайот Волов на зимен урок
28.11.2019
Полицаи с Оскари
28.11.2019

16 нови военнослужещи в гарнизон Шумен

Снимка: Военно окръжие Шумен

След проведен заключителен етап от конкурса за военнослужещи в гарнизон Шумен беседи се проведоха с 16 от класираните кандидати, 8 от тях приемат длъжности във военно формирование 34200, други 8 във военно формирование 54060 в Шумен. Военната им служба ще започне от първия работен ден на 2020 година. Те ще бъдат назначени на длъжностите: младши специалист по съхранение на въоръжение и техника, електромеханик-акумулаторист, помощник-гранатометчик, младши изчислител, автоматчик и номер от разчет на тежка противотанкова гранатохвъргачка. Спечелилите конкурса ще сключат тригодишен договор, към месечното си възнаграждение ще получават допълнителни средства и социални придобивки, съгласно Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

На 25 ноември бяха проведени изпит по физическа подготовка и тест за проверка на общата култура на кандидатите. След приключването медицинските прегледи, теста за проверка на общата култура и изпита за определяне на физическата годност бяха класирани 16 кандидати. Те кандидатстваха по конкурс, обявен през месец август 2019 г., със заповед на министъра на отбраната, за комплектуване на 198 вакантни длъжности за военните формирования от състава на Сухопътни войски. За гарнизон Шумен бяха обявени 22 места.

При обявен конкурс за вакантни длъжности за войници могат да кандидатстват граждани на възраст от 18 до 28 години, както и бивши военнослужещи ненавършили 41 години (към датата на подписване на договора за военна служба), освободени преди по-малко от 10 години.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено