Заради ремонтни дейности улица в Никола Козлево без вода
29.11.2019
Тръпка с висока скорост: Шофьори „метнаха“ колите си в канавка и избягаха
30.11.2019

Историята на двама шуменци – от касиер-продавач до зам.-мениджър

Снимки: Lidl

Със сигурност си ги виждал, докато пазаруваш в магазина на Lidl в Шумен. Освен че са винаги усмихнати и лъчезарни, Катя и Милен си приличат и по още нещо – и двамата са зам.-мениджъри във филиала, а историята им в Lidl е от онези хубави примери, които доказват, че с отдаденост и старание всичко се постига.

Започват като касиер-продавачи преди 5 години, като и до днес си спомнят най-трудното в онези първи дни – „най-голямото ми притеснение беше работата на каса и печенето във „Фурната на Lidl“, спомня си Милен. „Имах чувството, че никога няма да запомня всички тези термини, а при първото ми сядане на каса цялата треперех“, допълва го и Катя. Срещу себе си обаче имат едни от най-добрите обучаващи и само след седмици вече знаят всички програми за печене и нямат никакъв проблем с работата на каса. Не минава много време и получават покана да станат част от ръководния екип на магазина – първо като младши зам.-мениджъри, а след това и като зам.-мениджъри. „Само година, след като станах младши зам.-мениджър, ми предложиха следващата по-висока позиция. Бях шокирана, защото не очаквах второ повишение толкова скоро, но усиленият труд винаги се оценява и дава резултат“, разказва Катя.

„Получих много добро обучение от моите ръководители и минах през много различни ситуации, които ме изграждаха като ръководител“, казва и Милен, който признава, че работата в Lidl го е научила да бъде търпелив в отношенията си с колегите и винаги да се поставя „в обувките“ на другите. И двамата са единодушни, че това, което най-много харесват в работата си, е динамиката и разнообразието, възможността всеки ден да научават нещо ново и разбира се, общуването с клиентите. С голяма част от тях и двамата вече са приятели. „Наскоро помогнах на един господин да намери сметаната за готвене. Беше очарован, че съм му отделила 1 минута внимание и освен че искрено ми благодари, ми направи комплимент колко съм усмихната“, разказва Катя. Това е и един от уроците, на които работата ежедневно ги учи – че с усмивка и любезно отношение може да накараш и най-сърдития клиент да се усмихне.

А когато свърши работният ден, всеки един от тях се посвещава на най-важните неща – Катя на най-близките си хора, а Милен на 3-годишната си дъщеря… освен ако точно в този момент няма важно спортно събитие, в което да участва и България. Още като ученик практикува редица спортове – футбол, баскетбол, волейбол и хандбал. Днес са останали приятелските футболни мачове, както и любовта му към Цар Футбол и мечтата един ден да гледа на живо мач на Олд Трафорд – стадиона на любимия му Манчестър Юнайтед.

Ако искаш и ти да станеш част от екипа на Lidl в Шумен, разгледай възможностите, които предлага компанията тук.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено