Празничен декември в библиотеката
02.12.2019
40 лв. коледни добавки за пенсионерите
02.12.2019

Стартира V-то издание на фестивала „Кино в длан“

Народно читалище „Добри Войников“ – 1856, град Шумен и киноклуб „Мадарски конник“ обявяват старта на V-тото издание на фестивала #Киновдлан за филми, заснети с мобилни телефони.
До 31 Март 2020 година организаторите очакват новите кандидати за нарасналия награден фонд на единствения конкурс от този род в нашата страна. Регламентът на фестивала не поставя никакви жанрови или тематични ограничения. Техническото средство за заснемане на филма трябва да е мобилен телефон или таблет и филмът да е с продължителност до 5 минути.

Лентите ще бъдат оценени от тричеленно жури с председател д-р Александър Донев.
Организаторите са се погрижили за награди във всички категории. Отличилите се ще получат сматрфони, таблети и най-голямата награда – наградата на кмета на Шумен.

О началото  на фестивала бяха заснети 330 филма.

Фестивалът се стреми да съдейства за изграждането на разностранно развити творчески личности, за формиране на социално активни граждани на Република България, които по пътя на осмислянето на културно-историческия опит, универсалните човешки ценности на родната и световната култура и овладяването на модерните технологии да постигнат своята личностна реализация.
Повече информация: https://mkino.org/.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено