На учение: Водолази извадиха тялото на „удавил“ се в Шуменското езеро рибар
03.12.2019
БМВ и Форд в зимна „прегръдка“ на околовръстния път за Варна
03.12.2019

Нито един хванат по време на акция „Инвалидно място“

Снимки: shumenonline.bg

Нито един нарушител не е установен от началото на 24 часовата специализирана полицейска операция за контрол над водачите, които използват места за спиране, предназначени за лица с трайни увреждания. Това съобщи пред журналисти на изнесен брифинг днес инспектор Мирослав Миронов от сектор „Пътна полиция“ Шумен.

„Често ставаме свидетели на това как граждани, които нямат това право, паркират на инвалидните места, които са определени за хора с трайни увреждания. Тези места обикновено са в близост до обществени сгради, тъговски обекти и са ситуирани на места, които позволяват лесното придвижване на тази категория водачи“, каза инспектор Миронов.

Акцията стартира днес в 6.00 ч. и ще продължи до 6.00 ч. утре.

В района на паркинги, обществени сгради, търговски обекти и пазари полицейските служители ще следят дали на предназначените места за паркиране и престой на хора с трайни увреждания не спират други водачи. Недобросъветсните водачи ги чака санкция в размер на 200 лв., напомни още инсп. Миронов.

По време на акцията на бул. „Славянски“ нарушители липсваха. Секунди, след като екипът на КАТ напусна мястото, вече бяха „кацнали“ двама инвалиди.

Общо 37 недобросъветни водачи са установени от началото на година, на които служителите на „Пътна полиция“ са съставили 33 глоби, постановени с фиш и 7 акт за за установяване на административно нарушение.

Операцията „инвалидно място“ е по линия на Европейската програма ТИСПОЛ.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено