В Търговище: „Домашен арест“ за убийство на съселянин
10.12.2019
Облачно и дъждовно, на места със сняг
11.12.2019

Фирмата, ударила водопровода, поема нанесените щети

Фирмата, която вчера по време на сондажни дейности с цел прекарване на газ, засегна водопровод на ул. „Владайско въстание“ 45 ще поеме нанесените щети. В следващите дни ще бъде направена оценка на извършените ремонтни дейности по остраняване на аврията, която остави 2/3 от Шумен без вода. Това заяви за shumenonline.bg, потърсен за коментар, инж. Галин Ганчев от ВиК.

Той уточни, че каквато и процедура да тръгне, тя трябва да бъде разпоредена от управителя на ВиК Шумен. „Общината, като собственик на тръбите има право да предяви всякакви претенции, към тези, които са нарушили нейната собственост, но това не означава, че ние не бихме предприели нищо“, поясни инж. Ганчев

„Ние сме предоставели за управление и експлоатация тръбите и ще търсим отговорност от ВиК, ние не можем да търсим такава от газовата компания или подизпълнителя, с когото работят“ отвърна кметът на Шумен Любомир Христов на въпрос дали Общината ще потърси правата си по съдебен ред.

Кметът бе категориче, че от тук нататък, при предстоящи изкопни дейности, задължително ще присъства представител на ВиК Шумен.

Към момента все още управител на ВиК Шумен е Илиян Илиев, който вчера без избран да оглави дружетсвото в Перник. Той обаче, не може да встъпи в длъжност в пернишкото дружество, докато не бъде избран шеф за ВиК Шумен.

shumenonline.bg

 

 

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено