Задържаха 25-годишен, обвен за издирване в Белгия
13.12.2019
28-годишен шофьор от Омуртаг блъснал велосипедиста на околовръстното край Търговище
13.12.2019

Коледни подаръци получиха обитателите на търговищкия приют за животни

Снимки: Община Шумен

Ученици от 9 „а“ клас на II СУ „Проф. Никола Маринов“ посетиха Общинския приют за безстопанствени кучета в Търговище. Заедно с техния класен ръководител Десислава Станкова те дариха 60 кг. храна за обитателите му.
Средствата са събрани по инициатива на децата, които изявиха желание отново да посетят приюта, в който са настанени близо 130 животни.

Приютът е отворен и за всички граждани, които желаят да полагат грижи за питомците му. Кучетата там се нуждаят най-вече от разходки, за да се социализират и така да се увеличи шансът им за осиновяване.
От Общинския приют съобщават, че през 2019 г. броят на осиновените четириноги е 71. Това е над два пъти повече в сравнение с 2018 г. и 2017 г., когато своя нов дом са намерили съответно 32 и 30 животни.
Припомняме, че стопаните на осиновените от приюта кучета са освободени от заплащането на такса за притежаване на домашен любимец. Необходимо е единствено регистрирането им по надлежния ред в Община Търговище.
Регистрираните кучета в Информационната система на Българската агенция за безопасност на храните към настоящия момент са над 3100. За сравнение, броят им преди началото на разяснителната кампания на Общината през 2017 г. е едва 64.
Платените такси за тази година пък възлизат на близо 13 000 лв., като средствата се използват единствено за реализиране на Общинската програма за овладяване на популацията на безстопанствените животни.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено