Кметът на Никола Козлево Ешреф Реджеб с приз „Най-добър социален партньор“
13.12.2019
Огнеборци спасиха къща и автомобил от пламъци
13.12.2019

ОДБХ засече 67 кг. риба без документи в търговската мрежа в Шумен

Снимка: Pixabay

67 кв. риба и рибни продукти, без документи за произход, иззеха от търговската мрежа в Шумен инспекторите към Областната дирекция по храните по време на Никулденските проверки съвместно с Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и Икономическа Полиция. Това съобщиха за shumenonline.bg от пресцентъра на Агенцията.

По време на тематични проверки са констатирани следните несъответствия – предлагане на замразена риба и рибни продукти без етикети, указващи произход и годност; допускане на промяна в температурния режим на съхранение, указан от производителя;  неспазване изискванията за предлагане на прясна риба.

Иззетите количествата са  насочени за обезвреждане в регистриран по ЗВД обект. На търговеца, чието име не се съобщава е съставен АУАН, уточняват от БАБХ.

В рамките на засилените проверки по Никулден на територията на Област Шумен са проверени 25 обекта за отглеждане на аквакултури, за производство и търговия с риба и рибни продукти, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, пазари и борси в страната.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено