28-годишен шофьор от Омуртаг блъснал велосипедиста на околовръстното край Търговище
13.12.2019
Шумен с най-много сключени договори по Европейски проекти
13.12.2019

Четвъртокласници твориха коледни картички

Снимки: ПП "Шуменско плато"

Четвъртокласници от Шумен изработиха коледни картички за всички дирекции на природни паркове и за горските служители. Децата са от клубовете „Природни науки 1“ и „Природни науки 2“ от групите за занимания по интереси при СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен. Това е поредна инициатива на клубовете и горските педагози от Природен парк „Шуменско плато“ и Североизточното държавно предприятие.

С малчуганите вече са проведени няколко урока за гората, а при последната съвместна среща учениците научиха кои са природните паркове в България, в кои региони на страната се намират и каква е дейността им. Изработените картички ще бъдат изпратени до всички дирекции на паркове, до Изпълнителната агенция по горите и институциите, които са свързани с опазването на горите и дивата природа.

Горските педагози благодариха на четвъртокласниците и техните ръководители за проявената отзивчивост и сръчност. Децата получиха стенен календар със снимки на защитените хищни прици в природните паркове в България.

През последните два месеца над 450 деца са участвали в уроците „Зима в гората“. Занимания се проведоха в различни уилища и детски градини в Шумен, Нови пазар и Смядово.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено