18-годишен запали къщата на съселянин, закопчаха го
08.01.2020
Пожари в комини, контейнери и сухи треви гасиха в Шумен, Нови пазар и Смядовско
08.01.2020

Разследват побой над мъж на язовира, биячите взели личните му документи

Полицията в Шумен разследва побой над млад мъж от Върбица, който твърди, че бил бит от трима мъже на язовир „Тича“.

Пред shumenonline.bg 30-годишният Ангел разказа, че в поделеник трябвало да пътува за Германия. От домът му с кола го взел мъж, който той познавал. След като се качил в автомобила му пътят им продължил до село Царев брод, където се качили на бус.

„Мислех, че ще тръгваме за Германия, но в един момент се оказа, че сме на язовира. Там ми казаха да изляза от колата, заключиха човека, който беше с мен, сложиха си ръкавици и започнаха да ме бият“, обясни Ангел М.

По думите му боят бил наказание, защото зет му дължал 100 евро на мъжа, който щял да го закара в Германия. Той обаче, не му дължал нищо и неодумява защо са решили да пребият него.

„Аз си платих пътя, нищо не му дължа. Докато ме биеха само чух как единия каза да не си личало, да не оставяли следи. Казаха ми, че ако се оплача в полицията, ще стане по-лошо, ще ме запалят. Взеха ми личната карта и телефона, после ме накараха да подпиша някакви листи, само видях, че пише договор“, разказа още Ангел.

Ходил няколко пъти до полицията, откъдето не му обърнали внимание, твърди битият, който дори не можел дa си извади медицинско защото нямал документ за самоличност.

Вечерта след побоя близките му успели само да извикат бърза помощ, медиците установили отток в областта на окото и рани по главата.

От пресцентъра на ОДВМР Шумен потвърдиха за случая. От там посочват, че полицейски служители от районното управление в Шумен работят по получен сигнал за грабеж на лична карта и мобилен телефон от 30-годишен жител на град Върбица. По негови данни на 6 януари между 11 и 14 часа  в землището на село Царев брод неизвестен след като използвал сила му отнел личната карта и мобилния телефон. Има заподозрян по случая, работата по документиране на случая продължава. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198 от НК, става ясно от изпратения днес бюлетин.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено