В Попово: Огнеборци спасиха 50 декара гора и автомобил
10.01.2020
2 584 пациенти смениха личния си лекар
10.01.2020

Инвеститорите на завода край „Дивдядово“ идват в Шумен до две седмици

До две седмици инвеститорите, които искат да строят завод за преработка на отпадъци в шуменския квартал „Дивдядово“ ще пристигнат в Шумен, за да презентират инсталацията.

Това обяви днес на заседание на Общото събрание на Регионалното сдружение на отпадъците на общините в област Шумен кметът Любомир Христов, който единодушно бе избран за председател на сдружението.

„Още в началото ще поставим ясно условия и да кажем исканията си към фирмата, която и да е тя“, каза Христов.

По време на заседанието с 8 гласа „за“ членовете на Общото събрание дадоха съгласие Община Велики Преслав  да получи сума в размер на 53 000 лв. с включено ДДС за закупуване на автовишка втора употреба, улични и паркови кошчета, съдове за разделно събиране на отпадъци от бита и мероприятия за информиране на обществеността.

В срок до 17 януари oбщините Хитрино, Нови пазар, Каспичан, Велики Преслав, Смядово, Каолиново, Венец и Шумен  трябва да излъчат свои представители, които да участват в разработването и изготвянето на споразумение между членовете на сдружението и необходимата документация за възлагане на нова обществена поръчка.Това се налага поради изтичането на договора със сепариращата фирма „Евро Импекс“.

Проектът на споразумението трябва да е готов до 31 януари 2020 г.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено