В Попово: Засякоха холандски Голф с пиян шофьор
13.01.2020
От какво се оплакват хората по селата?
13.01.2020

Временно е затворена площадката за строителни отпадъци на Тежкия полк

Снимка: shumenonline.bg

Площадката за строителни отпадъци от домакинствата, която се намира в района на Тежкия полк, ще остане затворена и днес. Това съобщават от Пресцентъра на Общината. От петък, 10 януари, работници от ОП „Чистота“ почистват терена и извозват натрупаните огромни количества отпадъци. Работата продължава, като се очаква дейностите да приключат до края на днешния ден.

От общинската администрация напомнят на гражданите, че поставените контейнери са предназначени за събиране на строителни отпадъци до 1 кубичен метър от домакинствата, а не за изхвърляне на отпадъци от строително-ремонтни дейности, извършвани от фирми. Те са задължени да транспортират строителните отпадъци до обособените за тази цел места за оползотворяване или депониране на инертни строителни материали.

В съдовете не може да се изхвърлят мебели, килими, мокети, автомобилни гуми, както и битови и други горими отпадъци. При нарушаване на забраната глобата за физически лица е от 300 до 3000 лв., а за юридически лица и еднолични търговци – от 1400 до 4000 лв.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено