Близо 90 хил. документа изтичат през 2020 г.
13.01.2020
Затварят улица „Ален мак“ за още 4 дни
13.01.2020

Средновековието оживя в иновативен урок

Снимки: СУ "Панайот Волов"

Средновековната история „оживя“ пред учениците от 6 А, 6 Б и 6 В клас. Тя бе  поднесена по интересен начин от докторантът в Шуменския филиал на Националния археологически институт с музей към БАН – Мирослав Димитров и от любителя на „магията“ в занаятите – Страхил Давидов, преподавател по биология и здравно образование в нашето училище. Акцент в тяхното представяне беше средновековното облекло, оръжия и занаяти в България.

Колко тежи ризницата на средновековния воин, кое оръжие е заточено от двете страни – сабята или меча, какви са частите на лъка, колко са дълги стрелите и от какво се правят тетивата, каква е разликата между кафтан и туника, какво е пунгия и от какво се изработва, какво е изнемало, как се предава занаят? Това са само част от въпросите, на които шестокласниците получиха отговор.

Този иновативен урок на тема: „Средновековието в България“ ще има продължение през месец април, когато нашите ученици по атрактивен и забавен начин ще представят българската средновековна история.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено