Джип помете пешеходец в Шумен
14.01.2020
Пострадалият при катастрофата е с кръвоизлив, но без опасност за живота
14.01.2020

Момченце от Шумен се нуждае от средства за лечение

Момченце на една година се нуждае от средства, за да пребори две тежки диагнози. Ангел Петров от Шумен е диагностициран с вътрешна хидроцефалия и церебрална парализа. Лечението му е взъможно в специализирания център в Истанбул RİBEM Riskli Bebek Danışma Merkezi, средствата необходими за това са непосилни за семейството му. Това съобщиха за shumenonline.bg прятели от шуменския  мото клуб The Night Riders MC.

Малкият Ангел има братче близнак. Раждат се прекалено рано – в 31 г.с., като тежат едва 1300 и 1400 гр.  Две седмици след раждането Ангел е диагностициран с вътрешна хидроцефалия. Докато чакат да достигне нужните за операцията 2 кг., се установява и междукамерен дефект на сърцето, за което обаче не се нуждае от оперативна намеса.

Една седмица преди да бъде извършена мозъчната операция, офталмолозите откриват и ретинопатия. Тя налага лазерна операция и на двете очи. Така преминава през първата операция, след което идва ред и на втората – на главичката и поставяне на клапата. След нея последват още две операции, като едва последната е успешна и клапата заработила.

Въпреки рехабилитациите родителите забелязали забавяне в развитието му. След консултация с невролог идва страшната диагноза детска церебрална парализа. За да може нашият Ангел да я пребори са нужни ежедневни рехабилитации.

“Обръщам се към Вас, мили дарители! Моля Ви от цялото си сърце. Нека да дадем шанс на този прекрасен и борбен Ангел да има пълноценен живот, за да може да играе с брат си и да постигне мечтите си!”, пише майката на момченцето Христина Стоянова.

Лечението на малкия Ангел трябва да започне през месец април.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи чрез платформата на Хелп Карма.

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено