Слънчев и топъл 14 януари
14.01.2020
Шампионите на Шумен изпратиха старата година с 90 спечелени медала
14.01.2020

Разкази от душата на българското село

Снимка: РБ "Стилиян Чилингиров"

Сборник с разкази „Записки от селската кръчма” ще представи днес от 17.30 ч. Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” Николай Илчевски.

Текстовете в „Записки от селската кръчма” са изключителна снимка на съвременното българско село от края на XX и началото на XXI в., а мнозина от прочелите я са единодушни, че никой след Йовков, Чудомир и Елин Пелин не е обръщал такова внимание на българското село и не е разказвал с такава любов за него. По думите на автора, историите в 88-те разказа са резултат от 10-годишното му пътуване в душата на българското село, събирани са от селските кръчми, от пейките пред къщите, от дворовете и плевните и затова на 98% са автентични, истински до болка – заради камъчетата под стъпалата, и весели до гъдел – от топлия пясък и прахоляка по селските улици. Записвани са на едър план – с всички подробности, и не крият, че са родени в калта, но претендират да са необикновени, впечатляващи и незабравими.  

Николай Илчевски е автор и на книгите „Ръководство за половозрели безделници”, „Коляното на стоножката”, „Теория и критика на онанизма”, „Металургия на думите” и др. Освен писател, той е и известен журналист и рекламен експерт. Репортер и редактор е в пловдивския ежедневник „Отечествен глас”; съучредител и първи главен редактор е на създадения през 1992-ра в. „Пловдивски новини”; през същата година в съдружие създава и частното радио TNN; през 1997-ма специализира в „Гласът на Америка” във Вашингтон; през 2000-2001 е първо директор новини, а после и административен директор на софийска кабелната телевизия.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено