Паднало дърво блокира пътя Шумен-Велики Преслав
24.02.2020
Движението към АМ „Хемус“ е възстановено
24.02.2020

От нагла съседка и камиони се жалваха шуменци пред кмета

От преминаващи тежкотоварни камиони се оплака в приемния ден на кмета Ренета Георгиева, жителка на шуменското село Благово.

Пред кмета на Шумен Любомир Христов тя сподели, че пътя, по който минавали тежките МПС-та бил разбит от години. Силните вибрации, които предизвиквали довели до срутване на тавана на къщата й, а при последния инцидент навлизащ в селото ТИР заседнал в канавка между две от къщите.

Единственият алтернативен път между селата Благово и Илия Блъсково бил продаден, а на негово място се появила нива. Обезпокоена от тежките машини Георгиева предложи  пътя за камионите да продължава през 15 метров участък от черен път в посока село Овчарово.

Градоначалникът се ангажира да проучи какво би могло да се направи, за да се облекчи трафика през селото.

В деня на кмета помощ потърси Хабил Хабил, който се оплака от системен тормоз от страна на общински наематели с дете с психично заболяване. Двете семейства живеели в двуетажна общинска къща на ул. „Генерал Столетов“. Единственото решение на проблема бил отчуждаване на имота или общината да продаде етажа на Хабил, а семейството с болно дете да бъде настанено в друг общински имот.

Нагла съседка пък тромозела комшиите си на ул. „Харалан Ангелов“ №4 в Шумен. Жената Й. П. редовно паркирала Фиата си пред входа на съседите си, като по този начин блокирала два гаража. Тормозът продължавал вече повече от година, въпреки че семейството спечелило всички дела срещу наглата дама. Семейсвтото неколкократно се обръщало за помощ и към КАТ, но от там им отговорили, че са с вързани ръце, съдебни решения не четяли и ги пратили да търсят помощ в Общината.

За да отмъсти наглата съседка пуснала жалба, в която твърдяла, че блокът на съседите й бил незаконен. Според тормозеното семейство цялата строителна документация изчезнала от архива на Общината, а заподозрян за деянието бил съпрога на съседката им, който преди години работел в отдел вероизповедания в общинската администрация.

В момента било заведено и  досъдебно производство от прокуратурата заради изкъртените, от подивялата им съседка, порта и шахта.

Облагородяване на пространството пред блоковете на ул. „Христо Генчев“ 1 и 3 поиска шуменецът Иван Иванов. След проверка на статута на гаражите пред блоковете общинска администрация ще обмисли какво може да се направи за облагородяването в района.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено