Коронавирусът отмени културата в Шумен
09.03.2020
Три първи и две втори награди за шуменските балерини от международен конкурс
09.03.2020

ВиК Шумен с конкурс „Водата – извор на живот“

“Водоснабдяване и канализация Шумен” ООД гр.Шумен  обявява конкурс на тема “ ВОДАТА – ИЗВОР НА ЖИВОТ “ в областта на изобразителното изкуство. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Конкурсът, посветен на Международния ден на водата 22 март цели да бъде предизвикана загриженост у младите хора за състоянието на водата и нейното опазване и разумно използване. Темата дава възможност да се отрази личното отношение към: растителност и животински свят, населяващ водата; взаимоотношения човек – вода

В конкурса могат да участват деца на възраст до 18 год. Всеки участник може  да предаде неограничен брой рисунки с размери 35/50 см, без оформление /паспарту/ и рамки. Участниците от първа и втора възрастова група могат да представят рисунки с размер А 4. Ще бъдат приемани и рисунки в нетрадиционни форми – компютърна техника. Същите могат да бъдат представени в удобен за това формат. На гърба на рисунката трябва бъдат изписани четливо с молив трите имена на участника, години, адрес, телефон.

Журирането ще стане по предварително предложен регламент от художници – специалисти.

Резултатът от конкурса и наградените участници ще бъдат оповестени на 23 март на сайта и на официалната фейсбук страница на ВиК Шумен. Във връзка с превантивните мерки относно коронавирус (COVID-19) не се предвижда организирането на официална изложба. Наградите на победителите ще бъдат изпратени по пощата или могат да бъдат получени на място в административната сграда в гр. Шумен, пл. „Войн”№1.

Конкурсът включва следните пет възрастови групи: до 6 год.; от 7 до 9 год.; от 10  до  11 год. от 12  до  15  год. ; от 16 до 18 год.

Класиралите се на първо, втори и трето място ще бъдат наградени съответно с 60 лв., 50 лв. и 40 лв.

Всички автори на наградените детски рисунки от конкурса „ ВОДАТА – ИЗВОР НА ЖИВОТ” с участието си декларират съгласие творбите им да останат за съхранение във „В и К – Шумен” ООД гр.Шумен. Организаторите запазват право да ги използват за организиране на изложби, да ги популяризират в печата и електронните медии.

Организаторите си запазват правата да фотографират, филмират, записват и разпространяват наградените творби на участниците, без да заплащат права и обезщетения за това.

С изпращането на творбите ръководителите /настойниците/ на децата и техните преподаватели се съгласяват с условията за участие и начина на провеждане на конкурса.

Рисунките  трябва да се предадат най-късно до 16.30 часа на 19 март на адрес – гр. Шумен, пл. „Войн” № 1 /над Летен театър/ – “Водоснабдяване и канализация” ООД.

shumenonline.bg

 

 

1 Comment

  1. Мария каза:

    Здравейте!
    Конкурса за рисунка „Водата извор на живот“ само за област Шумен ли е?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *