120 са карантинираните в област Търговище
23.03.2020
Няма колони от автомобили, обстановката на КПП-тата спокойна
23.03.2020

Незаконна помпена станция „изникна“ край Търговище

Снимка: Областна администрация Търговище

Незаконно изградена стоманобетонна стена и помпена станция за водовземане от река Драгановска (Вардунско дере), която преминава през землището на село Вардун, „изникна“ край Търговище.

Областният управител на Търговище Митко Стайков вече е разпоредил процедура по премахването й. Със свое писмо губернаторът вече е информирал ръководството на ЕТ „Матеев –Петко Матеев” да предприеме действия по премахване на незаконна полумасивна постройка – помпена станция, в срок до 14 дни от получаване на уведомлението.
Комисия, назначена със заповед на областния управител, извърши редица проверки на обекта през месец февруари тази година. Бяха обследвани и данните за спазване на законовите разпоредби. Установено бе, че няма издадени строителни книжа за строеж, както и за откриване на строителна площадка.

От съставените протоколи става явно, че в речното легло на река Драгановска има незаконно изградена стоманобетонна стена, която възпрепятства свободното течение на реката. С изграждането на стената е оформен завирен участък, като след съоръжението не се допускат протичането на води. Незаконно изградена е и полумасивна постройка – помпена станция, която извършва водовземане за стопански обект, собственост на ЕТ „Матеев – Петко Матеев”.
Съгласно законовите разпоредби и правомощия, областният управител е описал, че ако сроковете за доброволно премахване не бъдат спазени коректно, ще бъдат предприети действия по тяхното събаряне от страна на Областна администрация – Търговище.
shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено