Временна забрана за влизащи от Турция и други страни камиони
25.03.2020
Отпадна временната забрана за тежкотоварните камиони влизащи от други страни
25.03.2020

Важно за безработните: Спират да текат сроковете за обезщетенията

Снимка: shumenonline.bg

Спират да текат всички нормативно определени срокове, касаещи определяне на правото и получаването на парични обезщетения при безработица. Това съобщават от Дирекция „Бюро по труда“ Шумен, като промените са за времето на извънредното положение.

Лицата, желаещи да подадат документи за получаване на обезщетения при безработица ще могат да се регистрират в бюрото по труда и да подадат документи за получаване на обезщетения в срок до 14 дни след отмяната на извънредното положение, като подадените в този период документи ще се смятат за подадени в срок т.е. няма да търпят санкция поради забавяне.

Агенция по заетостта съвместно с ДА ЕУ са активирали общо 6 електронни административни услуги на Агенцията по заетостта. Същите на този етап са достъпни през Единен портал за достъп до електронни административни услуги на ДА ЕУ, раздел „Социални дейности“/„Безработица и насърчаване на заетостта“, линкът към който е:

https://egov.bg/wps/portal/egov/services/social-services/unemployment

Електронните административни услуги включват:

Всяка услуга е с подробно описание и с директен достъп до съответния електронен формуляр за попълване.

Във връзка с издадената заповед на Министерство на здравеопазването за ограничаване пътуването от и до областни центрове всички регистрирани безработни лица от населени места, посещаващи ДБТ в областния център, следва последователно: да  ограничат посещенията в ДБТ/отлагане на планираната стъпка от ИПД; за необходимостта, в случай на посещение в ДБТ в областен център лицата трябва да носят регистрационната си карта, с която на контролно-пропусквателните пунктове да доказват целта на пътуването си към областния център.

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *