Отпадна временната забрана за тежкотоварните камиони влизащи от други страни
25.03.2020
Загубите от шуменския водопровод могат да напълнят пресъхналия Пернишки язовир „Студена“
25.03.2020

Онлайн представления в Световния ден на театъра

С представления онлайн Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ – Шумен тази година ще отбележи 27 март –  Световен ден на театъра. Първият спектакъл ще бъде за най-малките зрители. На страницата на театъра във Фейсбук, в 11:00 ч. ще бъде публикуван линк към запис на постановката „Рошльо и комините“ от Кина Къдрева, режисьор Таня Евтимова. В празничния ден от театъра са предвидили и онлайн представление за възрастни. В традиционния за драматичните спектакли час – 19:00, отново на страницата в социалната мрежа ще бъде публикуван линк, чрез който зрителите ще могат да гледат хитовото заглавие, носител на множество награди, „Нирвана“ от Константин Илиев, режисьор Максима Боева.

Постановката е отличена с: Награда за цялостен спектакъл, Награда за женска роля,  Награда за мъжка роля от МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ  ДРУМЕВИ ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ „НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА” ШУМЕН 2018; Награда за режисура, Награда за сценография, Наградата за мъжка роля, Наградата за женска роля  от XXVIII НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА МАЛКИТЕ ТЕАТРАЛНИ ФОРМИ.Притежава номинации за „Икар” 2019 в категория „Дебют” на Максима Боева и Ирина Митева и в категория „Сценография” на Борис Далчев. Максима Боева е носител на Творческата награда за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ Русе 2018

Линковете към двата спектакъла ще бъдат активни в продължение на 12 часа. Брой на гледанията – неограничен.

На 27 март, през целия ден, на страницата ни във Фейсбук ще бъдат публикувана любопитна информация, свързана с театралните  събития.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено