Предупреждение към пчеларите за пръскане с препарати
25.03.2020
140 хил. лв. дари Българско-турската търговско-индустриална камара на МБАЛ Шумен
25.03.2020

246 002 лв. набра кампанията „Помогни сега“

Снимка: shumenonline.bg

246 002 лв. събра кампанията „Помогни сега“ в борбата срещу разпространението на коронавируса. Това показва изпратения до медиите пълен отчет на Стопанска камара Шумен, която е титуляр на сметката.

Най-големите дарители са „Алкомет“ АД, която дари 100 000 лв., „Фикосота“ – 60 000 лв./ и „Теси“ ООД – 30 000 лв., сред благодетелите са още 40 шуменски фирми и граждани.

От събраните средства за МБАЛ Шумен е разпределена сумата от  131 659 лв. за закупуване на апаратура, бързи тестове, предпазни средства и дезинфектанти. Със сумата от 81 158 лв. ще бъдат осигурени предпазни средства и дезинфектанти за общинските лечебни заведения и общинските предприятия.

От ръководството на Община Шумен и Стопанската камара изказват своята благодарност към всички, които се включиха в дарителската кампания.

Тежката ситуация, в която се намира страната, и реалните рискове за всеки от нейните граждани налагат спешни мерки за ограничаване на разпространението на заразата. Част от тях са свързани със закупуването на необходимите предпазни средства, консумативи, облекла и апаратура за създаване на условия за адекватни действия от страна на лекарите, медицинските сестри, фелдшерите, санитарите, социалните работници и всички други наши съграждани, чието професионално призвание им отрежда най-тежката, най-опасната и най-отговорна роля в човешкото противодействие на пандемията. В тези нелеки дни на тревожна неизвестност дарените от вас средства, наред с чисто финансовата си стойност, биха придобили и високата морална стойност на хуманния жест, показващ силата на човешката съпричастност.

За желаещите да се включат в дарителската кампания „Помогни сега“ припомняме още веднъж сметката на фонда:

Уникредит Булбанк, Шумен

IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено