Над 400 маски и ръкавици раздаде фирма „Бултекс“ на възрастните в Шумен
26.03.2020
Общински съветник иска конкурс за управителя на БКС – Велики Преслав
26.03.2020

Лекарска колегия Шумен: Благодарности към колегите, които са на своя пост

Снимка: shumenonline.bg

Уважаеми съграждани, скъпи колеги,

Вече няколко месеца сме изправени, като общество и здравна система пред трудно предизвикателство, с което досега не сме се сблъсквали-Пандемия от COVID 19.

Това коварно заболяване стресна всички, засегнати в различен аспект, разстрои нашият живот и ще има вероятно лоши последици за нашата икономика.

Цялата здравна система е на крак, прави се всичко възможно от медици, администрация и правителство, за да се овладее епидемията и се сведат до минимум евентуалните загуби.

УС на РЛК на БЛС със загриженост и тревога следи ежедневно кривата на заболеваемостта в РБ, в непрекъснат контакт сме с медици и администрация в област Шумен и изказваме своя респект и задоволство от досегашните действия на всички здравни кадри, които работят, от техния професионализъм, твърдост и последователност, с която изпълняват своя професионален и хуманен дълг!

Въпреки недостига на лични предпазни средства, дезинфекционни препарати, защитни костюми нито един медик не абдикира от обещанието за изпълнение на своята Хипократова клетва и работи самоотвержено на своя пост. Особена благодарност изказваме на колегите, работещи в МБАЛ-Шумен, които понасят преките удари на тази епидемия.

Адмирации заслужават Областната управа,администрацията на град Шумен и на общинските кметства, РДВР, цялото ръководство на МБАЛ Шумен,органите на РЗИ,всички доброволци  и всички останали, които своевременно създадоха и продължават да поддържат високо ниво на професионализъм и организация.

В този тежък момент  се обръщаме към нашите съграждани в Област Шумен-молим  ви спазвайте противоепидемичния режим, нека всички да помислим за своето и за здравето на другите, своевременно контактувайте със своите лични лекари и се успокойте,защото всички мерки, които са необходими се правят навреме и професионално от страна на администрацията и здравните институции.

Днес  повече от всякога е необходимо да произнесем, запомним и повтаряме девиза ни „Съединението прави силата!”

УС на РЛК на БЛС остава в разположение на всички лекари, пациенти, администрация за помощ, съдействие, логистика и подкрепа!

Твърдо сме убедени,че обединени ще преодолеем епидемията и ще излезем по-силни, по-мощни и по-здрави като народ и общество!

УС на РЛК на БЛС-Шумен

shumenonline.bg

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено