Общински съветник иска конкурс за управителя на БКС – Велики Преслав
26.03.2020
Слънчев петък и топъл уикенд
27.03.2020

Само за два месеца: 458 се завърнаха от чужбина в Шуменско

Снимка: shumenonline.bg

458 лица са се завърнали в Шуменско от началото на фервуари до днес от страни посочени в заповедите на министъра на здравеопазването. Същите са били поставени под домашна 14 дневна карантина, като за прибралите се последни, тя все още продължава. Това сочат данните на Министерството на здарвеопазването към 24 март,  които редкацията на shumenonline.bg  придоби по Закона за достъп до обществена информация, чрез РЗИ Шумен.

В отговора си до нас от Регионалната здравна инспекция уточнват, че не разполагат с информация колко наши сънародници, живеещи на територията на Шуменска област, са заявили желание да се приберат в страната ни, след обявеното извънредно положение.

От там допълват още, че здравните инспектори нямат правомощията да осъществяват контрол на предприятия, които са в търговски отношения с някои от засегнатите с коронавирус страни.

Под техен котрол са само обектите с обществено значение, лечебни и здравни заведения, обекти, осъществяващи търговия на дребно и едро с лекарствени продукти.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено