Част от Шумен остана без вода заради авария
01.04.2020
БЧК търси доброволци за Търговище
01.04.2020

Каратисти и тенисисти с онлайн тренировки вкъщи

Снимки: facebook сенсей Даниел Димитров

Онлайн тренировки стартираха два от спортните клубове в Шумен – клубът по карате „Киокушин“ и тенис клуб „Шуменец“.

Връзката между треньорите и спортуващите деца се осъществява по скайп или фейсбук.

Нека да спортуваме!Нека децата направят първите си стъпки в тениса в домашни условия!Всеки ден ще качваме клипове след 17:00 часа в нашата страница във Фейсбук и в страницата ни Ютуб:https://www.youtube.com/channel/UCS3J5cGZqGnSjMHWR4md0JwStay Home "Play Tennis"

Публикувахте от Тенис клуб Шуменец в Сряда, 1 април 2020 г.

„Ще се опитаме да приспособим в домашни условия движенията, които помагат на тялото да извършват тези упражнения, които създават навици и са свързани с тениса. Хубавото е, че упражненията са подходящи и за деца, които никога не са тренирали“, обясни за shumenonline.bg Богомил Радославов старши треньор по тенис.

Тренировки салон онлайн, два пъти седмично, провеждат и каратистите на СК „Киокушин“. Упражненията включват загрявка, упражнения за бързина, комбинации във въздуха и силова издържливост с уреди. Тези, които нямат уреди, работят с бутилки от минерална вода.

„Упражненията не заместват най-рационалната и пълноценна тренировка, като тази в залата, но помага на децата да не се чувстват изолирани. Определено на много от спортистите ще им падне спортната форма, най-голямото неудобството ще е за олимпийците“, смята сенсей Даниел Димитров.

Активни помощници, при спортуването в домашни условия, са родителите им, допълни сенсей Димитров.

Турнирите във всички спортове са отменени, като няма яснота дали спортният сезон ще бъде удължен, така както учебната година. Очакванията са застоят в тениса да продължи до октомври.

В продължение на още две седмици, освен телата си, малките спортисти ще се наложи да тренират и психиката си. Въпреки изолацията обаче сенсей Димитров е убеден, че ще преодолеем трудностите и много скоро ще се върнем към нормалния си ритъм на живот.

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено