Предлагат удължаване на извънредното положение до 13 май
01.04.2020
Хладно и облачно
02.04.2020

32 кг. развалени салами откриха инспектори в хранителен магазин в Шумен

32 кг. месни продукти с изтекъл срок на годност засякоха инспекторите на ОДБХ Шумен в хранителен магазин в града по време на извършените от 16 до 27 март проверки. Това съобщиха за shumenonline.bg от пресцентъра на БАБХ след наше запитване. От там не посочват името на магазина, но уверяват, че развалената стока е унищожена, а на собственика е връчен акт за наложена санкция в размер на 1 000 лв.

Същото парично наказание е получил още един търговец, чийто обект не бил регистриран по Закона за храните. След съставения му акт собственикът подал заявление за регистрация на обекта си.

В рамките на извършените 53 проверки, в обекти за търговия с храни и заведения за обществено хранене, ОДБХ Шумен са издали и 5 предписания за неспазване на забраната за предлагане на открито на предварително неопаковани храни, определена със Заповед на БАБХ.

Инспекторите от отдел „Контрол на храни” при ОДБХ извършват официалния контрол във всички работещи обекти за производство и търговия с храни в страната, съобразявайки се с наложените мерки от Националния оперативен щаб за борба с COVID-19, допълват от пресцентъра. Инспекторите следят за спазването на указанията за неразпространение на вируса.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

1 Comment

  1. 111Анонимен каза:

    Що не пишете магазина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено