Спират водата на две улици в кв. „Добруджански“
04.04.2020
От утре на училище с ТВ Шумен
05.04.2020

In Memoriam: Отиде си инж. Иван Банков

Снимка: Pixabay

След кратко боледуване на 79-годишна възраст почина дългогодишният управител на „Шумен-Пътнически Автотранспорт“ инж. Иван Банков /21.01.1941 г. – 3.04. 2020 г./, потвърдиха за shumenonline.bg от опечаленото семейство.

Иван Банков завършва висше образование във ВИММЕСС „Ангел Кънчев“ – град Русе. Започва работа като главен инженер в системите на Министерство на Транспорта през 1967 г. Доказан специалист в автомобилния транспорт и доверен партньор на клиенти от друга страна, той успешно ръководи дружеството с помощта на своя екип.

На 19 февруари 1992 г. основава дружеството „Шумен-Пътнически Автотранспорт“, което е приемник на Автокомбинат Шумен, съществуващ от 1959 г. Регистрирано в Търговския регистър на Шуменски окръжен съд с решение № 17/1992. Основният предмет на дейност е извършване на обществен превоз на пътници в страната и чужбина; ремонт и сервизно обслужване на автобуси, леки и тежкотоварни автомобили; извършване на периодични технически прегледи на пътни превозни средства; търговия с гориво-смазочни материали, гуми и резервни части за автомобили.

Погребението ще се извърши днес от 13.00 ч. на Гробищния парк в Шумен.

Редакцията на shumenonline.bg изказва своите съболезнования на близките му.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено