Наказаха с пробация безработен шуменец, излъгал на КПП
20.05.2020
Столетник, ветеран от Втората световна война, празнува юбилея си
20.05.2020

Започна подмяната на водопровода в Никола Козлевско

Снимка: Община Никола Козлево

Започна подмяната на част от остарялата водопроводна мрежа в Никола Козлевското село Пет могили, съобщават от Община Никола Козлево. На мястото на старите, полагани през далечната 1965 г. етернитови тръби, по ул. „Хан Крум“ ще бъдат сложени нови PVC тръби.

„Тъй като предстои тези улици да бъдат асфалтирани решихме първо да сменим водопровода, който е компрометиран. Новите PVC тръби ще намалят загубите. След подмяната ще преминем към асфалтиране на улиците“, каза зам.-кметът на Община Никола Козлево Иван Иванов.

Подобрения на инфраструктурата са планувани и по улиците „Ана Маринова“ в село Хърсово, улиците „Батак“ и „Хан Крум“ в Пет могили и „Чолаковска“ в село Никола Козлево. Общата дължина на трасето е 3 км.

Дейностите се извършват от общинската фирма „Еко система“ Никола Козлево. За новите водопроводи Общината е заделила 300 хил. лв. от бюджета си.

Улиците с нов водопровод ще бъдат асфалтирани със средства по програма за развитие на селските райони след обявена обществена поръчка.

Тази година бюджетът, с който ще разполага Никола Козлево е в размер на 8 697 768 лв., от които малко над 5 млн. лв. са от държавни делегирани дейности.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено