Половината от децата в Шумен тръгват на градина от 1-ви юни
20.05.2020
Започна подмяната на водопровода в Никола Козлевско
20.05.2020

Наказаха с пробация безработен шуменец, излъгал на КПП

Снимка: shumenonline.bg

Пробация е наказанието на обвиняем, декларирал неверни обстоятелства пред КПП при напускане на областен град, след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Шумен. Това съобщават от Апелативна прокуратура Варна.

Наказание „Пробация“ за срок от осем месеца с две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и задължителни срещи с пробационен служител за същия срок, ще търпи 35-годишният Тихомир И. Това се случва, след  като обвиняемият за деклариране на неверни обстоятелства за неотложността на пътуването си  преминал през КПП по време на извънредното положение заради пандемията с COVID-19 е сключил споразумение с Районната прокуратура в Шумен, което днес е било одобрено от Шуменския районен съд.

Престъплението по член 355, ал. 2 от НК е извършено на 10 април тази година. На изградения КПП в шуменския квартал „Дивдядово“ Тихомир попълнил декларация, в която удостоверил неверни обстоятелства – че отива на работа в Шумен. Това е било разкрито и той е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 355, ал. 2 от НК.

Определението, с което е било одобрено споразумението, е окончателно и влиза в сила веднага.

shumenonline.bg

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено