Разрешиха и спорта на закрито
20.05.2020
Наказаха с пробация безработен шуменец, излъгал на КПП
20.05.2020

Половината от децата в Шумен тръгват на градина от 1-ви юни

Около 50% от редовно посещаващите детска градина и ясла деца ще тръгнат на градина от 1-ви юни, като приемът ще се осъществява при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Това съобщи за shumenonline.bg. Найден Косев зам.-кмет по образование и култура в Община Шумен.

„Тече подготовка в детските заведения за възобновяване на работния процес. Дали сме срок до утре на обяд всяка детска градина да представи разработените мерки и условия, при които ще приема деца“, поясни Косев.

Около 50% от родителите са заявили желание децата им да се върнат на градина. Във всяка от групите броят на децата ще бъде между 12 и 14 деца, по изключение и 18. Критерии за прием на деца няма да има, категоричен е зам.-кметът.

Всички мерки, които ще трябва да се спазват при ежедневния прием са сутрешен филтър – мерене на температура, както на децата, така и на работещия персонал, децинфекция по 4 пъти на ден, следобедния сън ще е през легло. Родителите нямат да имат достъп до вътрешните помещения на детските заведения.

Бележките от личен лекар няма да са задължителни, но за спокойствието на родителите е препоръчително да заведат децата си на профилактичен преглед.

Засега сред педагогическия и обслужващия персонал в детските и градини и яслите няма такива, които да са отказали да се върнат на работа, въпреки че е дадена такава възможност, допълни Косев.

До дни се очаква кметът на Шумен Любомир Христов да издаде заповед, с която да разреши  отварянето на детските градини.

Електронният прием за първи клас ще започне на 26 май.

shumenonline.bg

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено