Пиян шуменец нощува в ареста, отказал тест
20.05.2020
Пожар на гробището в село Плъстина, лумнал от човешка небрежност
20.05.2020

Пробация и 200 часа труд за шуменец, нарушил домашната си карантина

Снимка: shumenonline.bg

С пробация и 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото е наказан мъж за многократно нарушаване на наложената му карантина заради COVID-19 след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Шумен. Това съобщават от Апелативна прокуратура Варна.

Мартин Н., който е бил обвиняем за многократно нарушаване на наложената му карантина след завръщане в чужбина, получи наказание пробация с две пробационни мерки, както и полагане на 200 часа безвъзмезден труд в рамките на една година. Той е бил привлечен като обвиняем за престъпление по член 355, ал. 2 от НК, извършено като продължавано деяние, в извънредно положение и по време на пандемия с острозаразна болест, каквато е коронавирусната инфекция.

Обвиняемият се завърнал от чужбина на 1 април тази година. Влязъл в България през Русе. Здравните власти му издали предписание за поставянето му под карантина за срок от 14 дни във връзка с епидемиологичните мерки, издадени против разпространението на COVID-19 в България. Въпреки това той нарушил задължителната каратнина, и то няколко пъти. По време на проверките на служители на полицията мъжът не бил открит на посочения от него адрес за изолацията му.

Мартин Н. се отказал от разглеждане на делото срещу него по общия ред и сключи споразумение с Районната прокуратура в Шумен, като приел да търпи двете пробационни мерки –  задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година и 6 месеца с периодичност два пъти седмично и задължителни срещи с пробационен служител за същия срок. Той ще положи и 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

Одобреното от Шуменския районен съд споразумение е със сила на присъда и е окончателно.

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено