289 ученици в Шуменско са отпаднали от образователната система
20.05.2020
Половината от децата в Шумен тръгват на градина от 1-ви юни
20.05.2020

Разрешиха и спорта на закрито

Снимка: СК "Киокушин" Шумен

Министър Ананиев издаде заповед за колективните и индивидуални спортни занимания, съобщават от пресцентъра на Министерството на здарвеопазването.

Считано от 22 май се разрешават колективните спортни занимания на закрито, без състезателен характер и без публика. От 26 май се разрешават индивидуалните и колективните спортни занимания за деца до 18-годишна възраст на закрито и на открито. Тези занимания също не трябва да имат състезателен характер и трябва да са без публика.

Разрешени са и индивидуалните спортни занимания на закрито и на открито, без състезателен характер и без публика.

Изключение от забраната за провеждане на спортни мероприятия на открито и на закрито се допуска и по отношение на самостоятелните плувни комплекси и басейни, като не се разрешава функционирането на прилежащите към тях търговски обекти.

Това нарежда здравният министър със своя заповед, издадена днес, 20 май. Със заповедта се разрешават както провеждането на обучение на кандидатите за водачи на моторни превозни средства за оказване на първа долекарска помощ, така и провеждането на курсове за обучение и квалификация на водни спасители.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено