Още 50 чувала с боклук си отидоха от „Тича“
23.05.2020
Любомир Христов: Честит 24 май, шуменци!
24.05.2020

Празнуваме 24-ти май със спомени от старите ленти /СНИМКИ/

Снимки: shumenonline.bg

Училища без ученици, градини без деца, театър без публика, празник без шествие, но… българският дух е жив. И точно днес, на този различен за цял един народ, 24 май усещаме силата му. Макар и без шествие, предвождано от ликовете на светите братя Кирил и Методий, без знаме в ръце, отново ще си пожелаем честит ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Със спомени от старите ленти ние отново ще се преклоним пред делото на първоучителите Кирил и Методий. Дело, което е свързано с изграждането на българската държава, с нашата духовност и култура през вековете. От времето на Преславската и Охридската книжовна школа, на Ботев и Вазов езикът и писмеността са тези, които са ни обединявали и съхранили като народ. Затова и почитта към двамата братя и към българските просветители е толкова дълбока и искрена.

На днешния ден си спомняме с признателност за нашите учители. Отправяме благодарност за всеотдайността и професионализма им, който те доказаха от разстояние, във време на пандемия.

Днес ние се гордеем с постиженията на талантливите ни деца, ученици и студенти. Изразяваме нашето уважение към академичната общност и се прекланяме пред таланта на българските творци, които във всяко време са били истинските духовни водачи на нацията. На днешния ден ще отдадем признателност и  към неуморния труд на лекарското съсловие и всички онези герои на новото време.

Чести празник, шуменци!

Всяка прилика с действителни лица не е случайна!

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено