Статистика: 1 055 лв. средна брутна заплата в Шуменско
27.05.2020
14 двойки си казаха „да“ през извънредното положение
27.05.2020

Властта в Шумен: Взети са всички противоепидемични мерки след новите случаи на COVID

Взети са необходимтие противоепидемични мерки след регистрираните нови 4 случая на COVID 19 в област Шумен. Това стана ясно след провело се по-рано днес заседание на Областния кризисен щаб, свикано от областния управител проф. Стефан Желев, съобщават от администрацията.

Новите регистрирани случаи са на работници, пристигнали в България за работа по изграждането на трасето на газопровода край Нови пазар. Първият случай от 25 май е на 59 годишен мъж, който е настанен в инфекциозно отделение на МБАЛ Шумен с доказан COVID-19 и е в задоволително общо състояние. Директорът на РЗИ Шумен д-р Пепа Калоянова съобщи, че на 26 май от екипи на инспекцията са взети за изследване 118 проби, като при направените тестове три от тях са положителни за COVID-19. Тримата мъже са без симптоми, изолирани са на място при спазване на необходимите противоепидемични мерки. Групата работници е била под карантина след пристигането й в България. Работниците са настанени в специално обособен за тази цел лагер край Нови пазар, мястото е оградено и напълно изолирано, като пристигналите работници стриктно са спазвали разпоредбите и не са имали контакти с местното население.

Към настоящия момент спрямо останалите лица в лагера са взети всички необходими противоепидемични мерки за недопускане разпространението на заразата. Създадена е добра организация за обслужването на работниците при пълно взаимодействие и координация на местата власт, санитарните власти и фирмата.

На заседанието са присъствали ръководителите на РЗИ, ОД на МВР, МБАЛ Шумен и ЦСМП, кметовете на Шумен и на Нови пазар, както и представители на фирмата, ангажирана със строителните дейности по изграждането на газопровода „Балкански поток“ на територията на област Шумен.

От Областния кризисен щаб призовават за подкрепа на дарителската кампания „Помогни сега“ на община Шумен в израз на съпричастност за справяне с разпространението на COVID-19.

Банковата сметка на фонда е:

Уникредит Булбанк, Шумен

IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено