Празничен 1-ви юни в парка на Велики Преслав
30.05.2020
Работна група с бюджет 20 хил. лв. ще ни спасява от водната криза
31.05.2020

1 225 зрелостници на матура

Снимка: shumenonline.bg

1 225 зрелостници от област Шумен ще се явят на изпити по Български език и литература и по математика на 1-ви и 3-ти юни. Това съобщи за shumenonline.bg  Юлиян Тодоров, временно изпълняващ длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Шумен.

„Матурите са с начален час 9.00 ч., като всеки ученик трябва да се яви половин час по-рано. Задължително зрелостниците трябва да са с маска, плик за лични вещи, химикал с черен цвят, ръкавиците са по желание. На входа те ще трябва да представят документ за самоличност и служебна бележка за допускане до държавни зрелостни изпити“, обясни Тодоров.

Училищата ще разполагат с известен резерв от предпазни материали, осигурени са и дезинфектанти. Там, където има по два входа ще бъдат отворени, с цел избягване на струпване на ученици.

Учениците ще бъдат по 10 в стая, като за тях ще отговарят 2-ма квестори.

Заявления за матура са подали 1 317 ученици от общо 19 училища на територията на област Шумен. От тях 92-ма не са били допуснати поради слаби оценки. Сред най-предпочитаните предмети за втори зрелостен изпит е биологията. Третата матура, която е по желание, ще се проведе на 2-ри и 4-ти юни.

За изпитите на 15-ти и 17-ти юни се очакват да се явят 1 430 седмокласници.

От РУО поясниха, че няма учители или ученици, които са отказали присъствие заради страх от коронавируса.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено